Chocolate Cream Cheese Swirl Brownies

Ini mah bikinin buat anak2 … kalo saya sih gak begitu demen sama brownies, kecuali kalo dibikinin sama Teh Niknik yang katanya pake resepnya Ny. Liem… hmmm lekker bow.

http://southernfood.about.com/od/brownies/r/bl30221s.htm  

INGREDIENTS:

  • 4 ounces German sweet chocolate
  • 1/4 cup margarine
  • 1/4 cup sugar
  • 2 eggs, slightly beaten
  • 1 teaspoon vanilla
  • 1/2 cup flour
  • 1/2 cup chopped nuts
  • .
  • Cream Cheese Topping:
  • 4 ounces cream cheese, room temperature
  • 1/4 cup sugar (barangkali kalau ingin lebih terasa kejunya, gulanya nggak sebanyak ini )
  • 1 egg
  • 1 tablespoon flour

PREPARATION:

Chocolate Cream Cheese Swirl Brownies
Melt chocolate and margarine over very low heat. Stir sugar into chocolate mixture; add eggs and vanilla stir until completely mixed. Mix in flour until well blended. zSB(3,3)

Stir in nuts. Spread in greased and floured 8-inch square pan.

Prepare topping. Mix cream cheese, sugar, egg and flour until smooth. Spoon over brownie batter mixture in pan, swirl with knife to make a “marble” pattern. Bake at 350° for about 30 minutes or until wooden pick inserted in center comes out almost clean. Cool in pan on a rack; cut cream cheese brownies into squares.

4 responses

  1. mbak..kalau coklatnya merk lokal, ntar jadi nggak?mungkin rasanya ya..yang beda tapi ntar coba deh cos dirumah ada coklat blok, dan daripada tak buat permen terus, makasih ya..udah tak copy lo…resepnya

  2. sama aja kayaknya mbak.. aku sendiri ga gitu tau ..hehe
    mbak resep es cappucino nya udah tak tulis …

    makasih kunjungannya ya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s